Maszynka do miesa 1500w

Wilk do ciała to nic innego jak maszyna, będąca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które zdobywane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje wykorzystanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest bardzo szersza niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

Morithin 500Morithin 500 - ¡Un innovador tratamiento adelgazante que funciona de forma integral!

Wielki asortyment wilków na zbytu pozwala na dobór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki temu kolej na studium potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) natomiast nie wymaga znacznego nakładu wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można szybko zdemontować, co znacząco ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, oddziałuje na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze określeni nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała klasa wykonania decyduje o wielkiej sile maszyny. Jak wszystkie dania używane w sektorze spożywczym, wilki muszą robić warunki CE bezpieczeństwa i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia ubiera się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do świata tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a potem ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest mieszane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i zdobywane dalszym procesom obróbki, w współzależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W współzależności od rodzaju mięsa wiąże się siatki o innej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w drugie akcesoria, które zapewnią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To zwykłe urządzenie, dostępne w niewygórowanych cenach, łączone w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką różnicę jak w licznych zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów a różnych ulepszaczy.